Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
Κόσμος 21 Μαΐου 2024

Τ. Ερντογάν για επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη: Ήταν ένδειξη της βούλησης να ανοίξουμε νέα σελίδα

Τ. Ερντογάν για επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη: Ήταν ένδειξη της βούλησης να ανοίξουμε νέα σελίδα Τ. Ερντογάν για επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη: Ήταν ένδειξη της βούλησης να ανοίξουμε νέα σελίδα Τ. Ερντογάν για επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη: Ήταν ένδειξη της βούλησης να ανοίξουμε νέα σελίδα
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Στην αμοιβαία βούληση Τουρκίας και Ελλάδας να ανοίξουν μια νέα σελίδα στις σχέση τους αναφέρθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε και δήλωσε ευχαριστημένος από την ανάπτυξη των σχέσεων με την Ελλάδα «χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση τρίτων μερών, στο πλαίσιο του δικαίου μεταξύ γειτόνων».

«Φυσικά δεν πρόκειται να λύσουμε όλα τα προβλήματα με ένα – δυο συναντήσεις. Ωστόσο δεν θα διστάσουμε να αναζητήσουμε πεδίο συμφωνίας σε θέματα κοινού συμφέροντος, με υπομονή και αντοχή. Βλέπουμε ότι και ο κ. Μητσοτάκης μοιράζεται την ίδια αίσθηση μαζί μας. Η απόσταση που διανύσαμε με την Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τις άλλες χώρες της περιοχής μας.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Τουρκία «δεν αφήνει το χέρι που της απλώνεται» και επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης».

Ανταπόκριση: Γιάννη Μανδαλίδης

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 24 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us