Δευτέρα, 12 Μαΐου 2025
Κόσμος 23 Αυγούστου 2023

Τα διεθνή ΜΜΕ «κοντά» στους πυροσβέστες και τους πυροπλήκτους – Πρώτο θέμα σχεδόν παντού οι πυρκαγιές

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

F4MlYurWwAA1n-K

‘Εμφαση στην εκκένωση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης αλλά και στις φωτιές στην Αττική δίνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με την κατάσταση στην Ελλάδα να είναι πρώτο θέμα σχεδόν παντού και έκδηλο το ενδιαφέρον για τις προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Όπως μάλιστα επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο CNN «την ώρα που η Ελλάδα ζει πρωτόγνωρη τραγωδία, άλλες 21 χώρες στην Ευρώπη βρίσκονται σε συναγερμό για τις εύφλεκτες συνθήκες που προκαλεί νέο κύμα καύσωνα».

To Γαλλικό επιδησεογραφικό πρακτορείο AFP στο τελευταίο δημοσίευμα συνοψίζει ότι ξέσπασαν «πάνω από 60 πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες και έξι χώρες έστειλαν βοήθεια μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάνει λόγο για επικίνδυνο συνδυασμό θυελλωδών ανέμων και θερμοκρασιών έως και 41 βαθμών Κελσίου και επισημαίνει ότι ένα από τα πύρινα μέτωπα βρίσκεται στις χαμηλότερες πλαγιές της Πάρνηθας, «του μεγαλύτερου δάσους που συνορεύει με την Αθήνα, το οποίο έχει καεί αρκετές φορές».

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε και για τους 18 μετανάστες που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι κοντά στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο.

To πρακτορείο Bloomberg περιγράφει τη δεύτερη ημέρα των νέων πυρκαγιών που καίνε δάση, απειλούν σπίτια και οδηγούν σε εκκένωση περιοχών γύρω από την Αθήνα, ενώ στο βορειοανατολικό πύρινο μέτωπο, βρέθηκαν απανθρακωμένοι 18 μετνάστες, όπως συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Πολλά είναι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται τα ρεπορτάζ της ΕΡΤ για να καλύψουν τις εξελίξεις από την Αττική μέχρι τη Ροδόπη.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 80 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us