Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2025
Κόσμος 22 Ιουνίου 2023

Τυνησία: Ψαράς έπιασε στα δίχτυα του… νεκρούς μετανάστες

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

fishermen

Σοκάρει ένας ψαράς στην Τυνησία, ο οποίος αντί για ψάρια, έπιασε στα δίχτυα του νεκρούς μετανάστες. Ο Osama Al-Dabibi, 30 ετών, βλέπει πλέον το ψάρεμα στην ανατολική ακτή της χώρας, ως πρόκληση, καθώς δεν γνωρίζει τί θα ψαρέψει τελικά.

Το BBC επικαλέστηκε τον ψαρά που είπε ότι βρήκε πρόσφατα τα πτώματα 15 μεταναστών σε δίχτυα ψαρέματος στα νερά κοντά στην πόλη Σφαξ. Το χειρότερο είναι ότι ανάμεσα στις σορούς υπήρχε και εκείνη ενός βρέφους.

Άρχισα να κλαίω ασταμάτητα μπροστά σε αυτήν την τραγωδία“, τόνισε ο Osama, ο οποίος σημείωσε ότι ψάρευε σε αυτά τα νερά από τα δέκα του χρόνια, αλλά δεν είδε τραγωδίες τέτοιου μεγέθους ποτέ.

Πρόσθεσε ότι αρκετοί από τους συναδέλφους του ψαράδες πούλησαν τις βάρκες τους σε λαθρέμπορους για να τις χρησιμοποιήσουν για τη μεταφορά λαθρομεταναστών, προσφέροντας ακόμη και ποσά που περιγράφονται ως ανταποδοτικά.

Ο Osama συνέχισε ότι αρνήθηκε επανειλημμένα να πουλήσει το σκάφος του και ο λόγος είναι ότι φοβόταν ότι κάποιος στο πλοίο θα πνιγόταν, «και τότε, δεν θα συγχωρούσα ποτέ τον εαυτό μου».

ΕΡΤ – Λίβανος: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 76 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us