Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023
Κόσμος 09 Ιουνίου 2023

Βρετανία: Κυπριακής καταγωγής βουλευτής των εργατικών προσωρινά εκτός κόμματος

Βρετανία: Κυπριακής καταγωγής βουλευτής των εργατικών προσωρινά εκτός κόμματος Βρετανία: Κυπριακής καταγωγής βουλευτής των εργατικών προσωρινά εκτός κόμματος Βρετανία: Κυπριακής καταγωγής βουλευτής των εργατικών προσωρινά εκτός κόμματος
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

charalampous_ciyt_ID_405739

Ο κυπριακής καταγωγής βουλευτής των Εργατικών και σκιώδης υπουργός Εξωτερικών Μπάμπος Χαραλάμπους βρίσκεται προσωρινά εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας μετά από καταγγελία εναντίον του για θέμα συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με αποκλειστικό του Γκαρντιαν «είναι κατανοητό ότι υπήρξε επίσημη καταγγελία στην ανεξάρτητη διαδικασία καταγγελιών των Εργατικών». Ως εκ τούτου, ο Χαραλάμπους τίθεται διοικητικά εκτός κόμματος και εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας όπως ορίζουν οι κανόνες του Εργατικού κόμματος.

Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα: «Γνωρίζω ότι υπάρχει κάποιος ισχυρισμός που απαιτεί έρευνα από το Εργατικό Κόμμα. Είναι σωστό και δίκαιο να πραγματοποιηθεί η διαδικασία. Θα συνεργαστώ πλήρως και θα εκπληρώσω πλήρως τον ρόλο μου. Δεν είναι σκόπιμο να πούμε κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή».

Οι Εργατικοί δεν σχολιάζουν την έρευνα

Η νέα διαδικασία καταγγελιών του Εργατικού Κόμματος, που υπογράφηκε στο συνέδριο του κόμματος το περασμένο φθινόπωρο, καλύπτει όλα τα προστατευόμενα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της φυλής, της αναπηρίας και της σεξουαλικότητας, καθώς και όλες τις μορφές διακρίσεων.

Ο Μπάμπος Χαραλάμπους σπούδασε και εργαζόταν ως δικηγόρος πριν εκλεγεί βουλευτής για το Ένφιλντ Σάουθγκεϊτ το 2017.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 23 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us