Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
Υγεία 18 Μαρτίου 2020

Σε λειτουργία το κέντρο ιχνηλάτησης κρουσμάτων στη ΓΑΔΑ- Συλλήψεις για παραβίαση μέτρων

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Σε λειτουργία το κέντρο ιχνηλάτησης κρουσμάτων στη ΓΑΔΑ- Συλλήψεις για παραβίαση μέτρων

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα το κέντρο ιχνηλάτησης του κορονοϊού. Αστυνομικοί και πυροσβέστες είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον ΕΟΔΥ και τη Πολιτική Προστασία.

Θα τηλεφωνούν σε όσους έχει προσβάλει ο ιός για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για όλα τα άτομα που ήρθαν σε επαφή.

Στην συνέχεια το εκπαιδευμένο προσωπικό, θα τηλεφωνεί στους ανθρώπους που συνάντησαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα για να τους δώσουν συμβουλές, στους ίδιους και τους δικούς τους ανθρώπους.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρχει για τα άτομα που μπορεί να ταξίδεψαν πρόσφατα στο εξωτερικό ή να ήρθαν σε επαφή με κάποιον που ήρθε στην Ελλάδα από χώρα του εξωτερικού όπως για παράδειγμα η Ιταλία.
Το κέντρο αυτό, είναι μέρος του σχεδίου «Άρτεμις» και θα στελεχωθεί από 150 αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Σε 150 συλλήψεις έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ., σε όλη την Ελλάδα, από την Πέμπτη 12/3 έως σήμερα, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορoνοϊού, ενώ έχουν βεβαιωθεί 145 παραβάσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., την Πέμπτη 12/3 έγιναν 4 παραβάσεις και 5 συλλήψεις, την Παρασκευή 13/3 1 παράβαση με 1 σύλληψη, το Σάββατο 14/3 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις, την Κυριακή 15/3 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις, την Δευτέρα 16/3 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις και την Τρίτη 17/3 7 παραβάσεις με 7 συλλήψεις.

Οι περιοχές στις οποίες πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις είναι οι εξής: 54 στην Αττική, 27 στη Δυτική Ελλάδα, 11 στη Θεσσαλία, 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 8 στην Κεντρική Μακεδονία, 7 στο Νότιο Αιγαίο, 7 στη Θεσσαλονίκη, 6 στην Κρήτη, 6 στη Δυτική Μακεδονία, 6 στην Πελοπόννησο, 4 στη Στερεά Ελλάδα, 3 στο Βόρειο Αιγαίο, 2 στην Ήπειρο και 1 στα Ιόνια Νησιά.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία κ.λπ, για τα οποία ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Σημειώνεται, ότι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ . συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Διαβάστηκε 32 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us