Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020
Υγεία 23 Μαρτίου 2020

Ξεκίνησαν παγκόσμιες κλινικές δοκιμές θεραπειών κατά του κορονοϊού (video)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ξεκίνησαν παγκόσμιες κλινικές δοκιμές θεραπειών κατά του κορονοϊού (video)

Χώρες σε όλον τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν τον κορονοϊό. Χθες Κυριακή ξεκίνησε μια μεγάλη παγκόσμια κλινική δοκιμή σε ασθενείς με την ονομασία Solidarity (Αλληλεγγύη), κατά την οποία θα δοκιμαστούν τέσσερις πειραματικές θεραπείες. Στη χώρα μας ήδη εφαρμόζονται οι θεραπείες αυτές.

«Χορηγούνται κάποια φάρμακα που έχει δειχθεί ότι έχουν κάποιο αποτέλεσμα, έτσι σε συννενόηση με την ελληνική εταιρεέα λοιμώξεων τα χορηγούμε», δηλώνει ο ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γιώργος Δαϊκος.

Οι ελπιδοφόρες πειραματικές θεραπείες αφορούν τη χλωροκίνη και τη συγγενική της υδροξυχλωροκίνη κατά της ελονοσίας και αυτοάνοσων νοσημάτων, το συνδυασμό Ritonavir / Lopinavir για το AIDS και τη μελέτη του Remdesivir κατά του Έμπολα, που ήδη χορηγείται σε τρεις ασθενείς στη χώρα μας.

Οι επιστήμονες σε όλον τον κόσμο έχουν εντοπίσει 69 φάρμακα που ίσως έχουν κάποιο αποτέλεσμα κατά του κορονοϊού και για περισσότερα από 20 από αυτά, οι κλινικές δοκιμές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Διαβάστηκε 120 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us