Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023
Κόσμος 27 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ουάσινγκτον καλεί να συνεχιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η Ουάσινγκτον καλεί να συνεχιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ Η Ουάσινγκτον καλεί να συνεχιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ Η Ουάσινγκτον καλεί να συνεχιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

white-house

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν να συνεχιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής περίθαλψης και άλλων έκτακτων αναγκών.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου έγινε καθώς ο αριθμός των νεκρών από έκρηξη και την πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων στον θύλακα αυτό αυξήθηκε σε 68, με άλλους 105 ανθρώπους να φέρονται ως αγνοούμενοι και σχεδόν 300 να έχουν τραυματιστεί.

“Λυπούμαστε για την είδηση ότι τουλάχιστον 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν σε έκρηξη σε αποθήκη καυσίμων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήριά μας προς τους κατοίκους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και όλους αυτούς που υποφέρουν”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Αντριέν Γουάτσον.

“Καλούμε να συνεχιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για όλους αυτούς που χρήζουν ανάγκης”.

Σε μια επίσκεψη στην Αρμενία, η Σαμάνθα Πάουερ, επικεφαλής του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν 11,5 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι Αρμένιοι του Καραμπάχ – τμήμα του Αζερμπαϊτζάν που δεν τελούσε υπό τον έλεγχο του Μπακού μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης – άρχισαν να εγκαταλείπουν τις εστίες τους αυτή την εβδομάδα καθώς οι δυνάμεις τους κατατροπώθηκαν σε επιχείρηση αστραπή που εξαπέλυσε ο αζέρικος στρατός.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 16 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us