Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023
Κόσμος 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Τραμπ εξαπάτησε τράπεζες και ασφαλιστές ενώ έχτιζε «αυτοκρατορία» ακινήτων, αποφάνθηκε δικαστής

Ο Τραμπ εξαπάτησε τράπεζες και ασφαλιστές ενώ έχτιζε «αυτοκρατορία» ακινήτων, αποφάνθηκε δικαστής Ο Τραμπ εξαπάτησε τράπεζες και ασφαλιστές ενώ έχτιζε «αυτοκρατορία» ακινήτων, αποφάνθηκε δικαστής Ο Τραμπ εξαπάτησε τράπεζες και ασφαλιστές ενώ έχτιζε «αυτοκρατορία» ακινήτων, αποφάνθηκε δικαστής
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Donald Trump

Δικαστής έκρινε την Τρίτη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διέπραττε απάτη επί χρόνια, ενώ έχτιζε «αυτοκρατορία» ακινήτων που τον «εκτόξευσε» στον Λευκό Οίκο.

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον, αποφασίζοντας σε αγωγή που είχε ασκήσει ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, διαπίστωσε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και η εταιρεία του εξαπάτησαν τράπεζες, ασφαλιστές και άλλους, υπερεκτιμώντας μαζικά τα περιουσιακά του στοιχεία και υπερβάλλοντας την καθαρή τους αξία στα έγγραφα που χρησιμοποιούνταν για τη σύναψη συμφωνιών και την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Ο Ένγκορον διέταξε να ανακληθούν ως τιμωρία ορισμένες από τις επιχειρηματικές άδειες του Τραμπ, καθιστώντας δύσκολη ή αδύνατη τη δραστηριοποίησή τους στη Νέα Υόρκη, και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να έχει έναν ανεξάρτητο ελεγκτή που θα επιβλέπει τις δραστηριότητες του Οργανισμού Τραμπ.

Εκπρόσωπος του Τραμπ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό της απόφασης. Ο Τραμπ επιμένει εδώ και καιρό ότι δεν έκανε τίποτα κακό.

Πηγή: Ap

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 26 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us